Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Accord Coupe silver CG2 by Hcs1817
-
- Auto: Accord cg2
- silnik: J30A1
Re: Accord Coupe silver CG2 by Hcs1817
Udało się w świąteczny poniedziałek zrobić mały serwis plus drobne mody. Zrobione: płukanka LM , olej Valvoline 5/40 plus filtr ori honda i na koniec dodatek do oleju LM. Zamontowana chłodnica atf-u, przy okazji zrobiona statyczna wymiana oleju. Wleciało też trochę brzmienia w postaci radia 2din oraz Cai. W wolnej chwili zapodam więcej fotek.
Pozdro dla mojego inżyniera wyścigowego za pomoc
Pozdro dla mojego inżyniera wyścigowego za pomoc
- artiszeg
- Auto: Accord Coupe 98-02
- silnik: 3,0 v6
Gdzie zgubiłeś filtr powietrza?
J30A1 EDM -> USDM : http://usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=2850" onclick="window.open(this.href);return false;
mierzyłeś temperaturę oleju na przewodach przed i po wstawieniu chłodniczki ? zastanawiam się jakby to można było zrobić na termostat np..
- cisek33
- Auto: Accord Coupe
chłodnica jak do TIRa
CAI simoty zamontowałeś czy jakiś inny? jak wrażenia dźwiękowe? poczułeś różnicę w osiągach?
CAI simoty zamontowałeś czy jakiś inny? jak wrażenia dźwiękowe? poczułeś różnicę w osiągach?
Ciche auta zabijają dzieci
olej bierze?A co ma kurna dawać?
olej bierze?A co ma kurna dawać?
-
Oj tam duża nie jest, termostat mi nie potrzebny np używka z rx-8 jest z termostatem tylko właśnie to że już z 10 lat będzie miała taka chłodniczka.Cai Simoty bo w sumie to w pl wyboru nie mamy, dźwięk super i to że do 3,5-4 tyś jest cisza a potem rasowe brzmienie.Osiągi, to myślę że z parę kuni przybyło jeszcze rury będą owinięte specjalną taśmą, żeby się nie nagrzewały.
- MuzykGrzes
- Moderator
- Auto: Accord Coupe CG4
- silnik: F20B5
"kuni przybyło"... chyba na uchohamowni hehehe
- moondravsky
- Auto: CG2 2001
- silnik: 3.0
Ja zmierzyłem. Przy chłodnicy z Rx8 Jak normalnie jeździłem to było około 65 stopni jak już bardziej sportowo to około 75 stopni. Przygotowując auto do sprzedaży spowrotem podłączyłem seryjną chłodniczkę ale zostawiłem czujnik temperatury i przy normalnej jeździe było około 70-80 stopni przy sportowej odpuszczałem już bo wskazywało nawet ponad 100 stopni jakbym dalej dawał to kto wie ile by wzrosło. Także wg mnie montaż wydajniejszej chłodnicy to konieczność.farmi pisze:mierzyłeś temperaturę oleju na przewodach przed i po wstawieniu chłodniczki ? zastanawiam się jakby to można było zrobić na termostat np..
-
Czujnik temp oleju atf chyba też zamontuje, a montowałeś na przewodzie, którym gorący olej idzie do chłodnicy ps co potrzebuje i jak to się podłącza?
no właśnie, w jaki sposób najlepiej podłączyć czujnik temperatury, jaki i gdzie ? podłączyłeś to do UKP ?