Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Chłodnica oleju skrzyni biegów do cg2
- tomson1991
- Auto: CG
- silnik: 3.0
Re: Chłodnica oleju skrzyni biegów do cg2
W sensie kupujesz oem chlodnice oleju?
- cisek33
- Auto: Accord Coupe
- silnik: J30A1
Chodzi mi o modele które wcześniej nie miały chłodnicy ATF np Accord, Legend z jakiegoś względu jednak ją dołożyliescone pisze:A co to ma z CG2 wspolnego? Wczesniejsze skrzynie w innych modelach tez mialy chlodnice osobna ATFu. Chociazby taki shuttle z ktorego chlodnice zalozylem.Tak samo niektore nowsze maja jedynie "stabilizator" temperatury w chlodnicy wody tak jak CG2.cisek33 pisze:Honda to Honda i jej się nie poprawia? Ciekawe stwierdzenie tym bardziej ,że Honda sama zaczęła stosować dodatkową chłodnicę ATF w nowszych modelach z tą różnicą ,że nie omija chłodnicy "wody"
Każdy robi jak uważa
Wczoraj znowu spowrotem podlaczylem ta dodatkowa chlodnice bo te skorodowane krocce w chlodnicy wody zaczely sie pocic. No i znowu przez 30km szkrzynia pracuje "twardo", czuje zmiany biegow. Czekam wiec na wyplate i kupuje nowa chlodnice wody i podlaczam to jak wyjechalo od inzynierow Hondy
Ja też rozważam przed zimą kupno nowej chłodnicy wody ,żeby jednak olej szybciej się nagrzał kiedy będzie zimno na dworze ,a chłodnicy ATF na pewno nie wywalę bo lubię bardzo szybko jeździć i boję się o przegrzanie oleju
Ciche auta zabijają dzieci
olej bierze?A co ma kurna dawać?
olej bierze?A co ma kurna dawać?
Chlodnice wody.tomson1991 pisze:W sensie kupujesz oem chlodnice oleju?
Wg mnie na podlaczenie szeregowe 2 chlodnic CG2 ma za slaba pompe a na samej zewnetrzej olej jest niedogrzany jak ktos autem normalnie, spokojnie jezdzi.
http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=3464" onclick="window.open(this.href);return false;
No to dorzucę swoje dwa grosze do wiedzy z automatu
Dałem auto do mechanika na wymianę filtrów i płynów
Przy okazji wymiana statyczna oleju w skrzyni
Po wymianie sytuacja wygląda tak:
2 bieg wchodzi bardzo ciężko, czasami wcale
Kickdown nie działa
1 bieg chropocze
Skrzynia do remontu/wymiany
Niestety złamałem zasadę
Jak jest dobrze to nic nie rób...
Dałem auto do mechanika na wymianę filtrów i płynów
Przy okazji wymiana statyczna oleju w skrzyni
Po wymianie sytuacja wygląda tak:
2 bieg wchodzi bardzo ciężko, czasami wcale
Kickdown nie działa
1 bieg chropocze
Skrzynia do remontu/wymiany
Niestety złamałem zasadę
Jak jest dobrze to nic nie rób...
jak za rok odbiorę moje qp od Tomka z Łążyna to dam znać ile kosztowała naprawa. Nie stresuj. Przecież możesz nie mieć auta przez pół roku jak jak:D
Ciężko uwierzyć w to, że od wymiany oleju się skrzynia zepsuła no ale...
dlaczego?
Nagła zmiana warunków pracy mogła ją zabić...
Nagła zmiana warunków pracy mogła ją zabić...
- rexio
- Auto: Accord Coupe 02
- silnik: J30A1
To tam musial byc niezly zur a nie olej.
Tak mnie teraz zastanawia, bo przyznam że nie znam się na olejach- czy jak się pomiesza różne oleje w skrzyni (nie wiem jaki jest obecnie zalany), oczywiście o odpowiednich parametrach, to może się coś skaszanić? Kupiłem 3l valvoline czerwonego i nie wiem czy bezpieczniej nie byłoby jednak od razu wymienić całość. Planowałem statyczną wymianę u siebie zrobić ale po tym co Guras napisał to nie wiem czy to ruszać w ogóle
- Trojan
- Loża szyderców
- Auto: S3
- silnik: 1.8T APY
Guras z tego co pamiętam miał już dynamiczną wymianę zrobioną przez poprzedniego właściciela ,tak czy tak długo wytrzymała ta skrzynia.