Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Accord Coupe 2.0i ES CG4 seria by sikor
- sikor
- Auto: Accord 98-02
- silnik: 2.0i VTEC
Accord Coupe 2.0i ES CG4 seria by sikor
Cześć,
Chciałbym się pochwalić z Wami moim nowym nabytkiem, a w zasadzie to już prawie dokładnie miesiąc mam szczęście cieszyć się moim Coupe
MODEL:
- CG4
ROK:
- 1999
PRZEBIEG:
- 60000 właśnie parę dni temu stuknęło
SILNIK :
- 2.0 F20B65
- ENEOS Sustina 5W30
MOC:
147KM
UKŁAD WYDECHOWY:
- seria
ELEKTRONIKA :
- seria
HAMULCE :
- seria
BODY KIT :
- kolor seria, poprawki lakiernicze po sprowadzeniu z Włoch przez pierwszego właściciela (odpryski, drobne przecierki na zderzakach, błotnikach)
podwozie zakonserwowane przed korozją
ŚRODEK :
- czarna skóra, seria
CAR AUDIO :
Głośniki w serii
- Dołożone Radio Pioneer 730BT (seryjne radio było wymontowane przez pierwszego właściciela)
PLANY:
Zrobione przez miesiąc od zakupu:
Zabezpieczenie lakieru powłoką polimerową
Radio Pioneer 730BT
Do zrobienia:
- Zmiana felg na 17
- Lip na tylną klapę
- Zmiana koloru auta, jeszcze niedoprecyzowany kolor tylko - folia (jako dodatkowe zabezpieczenie lakieru)
- Naprawa małego kawałka skóry na fotelu od strony kierowcy, kilka drobnych ubytków po ostatnim właścicielu
- Czujniki cofania? Chociaż może się obejdzie - aczkolwiek po przejściu z Civica to nie lada wyzwanie z parkowaniem teraz
- H22a może kiedyś? Chociaż żal tutaj cokolwiek ruszać...
Pewnie planów znajdzie się więcej po drodze, w każdym razie witam forumowiczów i mam nadzieję aktualizować wątek często
Poza tym, witam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję że uda mi się zadbać o tę sztukę
przynajmniej tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż poprzedni właściciel
Pozdro,
sikor
Chciałbym się pochwalić z Wami moim nowym nabytkiem, a w zasadzie to już prawie dokładnie miesiąc mam szczęście cieszyć się moim Coupe
MODEL:
- CG4
ROK:
- 1999
PRZEBIEG:
- 60000 właśnie parę dni temu stuknęło
SILNIK :
- 2.0 F20B65
- ENEOS Sustina 5W30
MOC:
147KM
UKŁAD WYDECHOWY:
- seria
ELEKTRONIKA :
- seria
HAMULCE :
- seria
BODY KIT :
- kolor seria, poprawki lakiernicze po sprowadzeniu z Włoch przez pierwszego właściciela (odpryski, drobne przecierki na zderzakach, błotnikach)
podwozie zakonserwowane przed korozją
ŚRODEK :
- czarna skóra, seria
CAR AUDIO :
Głośniki w serii
- Dołożone Radio Pioneer 730BT (seryjne radio było wymontowane przez pierwszego właściciela)
PLANY:
Zrobione przez miesiąc od zakupu:
Zabezpieczenie lakieru powłoką polimerową
Radio Pioneer 730BT
Do zrobienia:
- Zmiana felg na 17
- Lip na tylną klapę
- Zmiana koloru auta, jeszcze niedoprecyzowany kolor tylko - folia (jako dodatkowe zabezpieczenie lakieru)
- Naprawa małego kawałka skóry na fotelu od strony kierowcy, kilka drobnych ubytków po ostatnim właścicielu
- Czujniki cofania? Chociaż może się obejdzie - aczkolwiek po przejściu z Civica to nie lada wyzwanie z parkowaniem teraz
- H22a może kiedyś? Chociaż żal tutaj cokolwiek ruszać...
Pewnie planów znajdzie się więcej po drodze, w każdym razie witam forumowiczów i mam nadzieję aktualizować wątek często
Poza tym, witam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję że uda mi się zadbać o tę sztukę
przynajmniej tak samo dobrze, a może nawet lepiej niż poprzedni właściciel
Pozdro,
sikor
Re: Accord Coupe 2.0i ES CG4 seria by sikor
Piękna sztuka.
-
- Auto: Accord CG4
- silnik: 2.0
O kurczaki 60000 km toć to nowe auto
Nie chcesz sprzedać
Poza tym super auto
Nie chcesz sprzedać
Poza tym super auto
Piękna sztuka!
- KOko
- silnik: 2.0
O kurczę, nieźle, gdzie ją dorwałeś?
O witamy sikor czy to ten sam sikor co miał niebieską a później zieloną 6 civiczke?
- sikor
KOko: w Krakowie, na zdjęciach jeszcze stare blachy
Została w rodzinie (japfestowej)
Gonzo, niee, aczkolwiek civica zielonego też jeszcze mam Ale raczej przymierzam się do sprzedaży.
BTW. 17 4X114.3 ET42 7J powinny być ok z tego co na forum do tej pory patrzyłem, co? I opony 215/45?
Została w rodzinie (japfestowej)
Gonzo, niee, aczkolwiek civica zielonego też jeszcze mam Ale raczej przymierzam się do sprzedaży.
BTW. 17 4X114.3 ET42 7J powinny być ok z tego co na forum do tej pory patrzyłem, co? I opony 215/45?
- rexio
- Auto: Accord Coupe 02
- silnik: J30A1
No to mnie przebiles, mam teraz w swojej 70.000
Dbaj bo fajne auto jest, do tego fajnie ze stockowe a nie jakis drutmod. Super!
- sikor
Drutmod zaczyna się po włożeniu turbo? Ktoś podpowie co do felg z ostatniego posta?rexio pisze:No to mnie przebiles, mam teraz w swojej 70.000
ja mam 17 ET 40, 7,5j z oponami 215/45 to z przodu lekko wystają poza obrys. 7j ET40 powinno być równo z nadkolem, wtedy chyba opona 205/50 ale mogę się mylić wiec ktoś może poprawić