Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.

Witam Wszystkich!!

Napisz coś o sobie, a później dodaj foty swojego accorda w dziale "Mój Accord"
Mmg
Auto: Accordy
silnik: 2.2

Witam Wszystkich!!

Post autor: Mmg »

Siemanko Wszystkim , zacznę jak w AA jestem Michał i od 8 lat jestem uzależniony od accordow , obecnie mam razem ze swoją połówką dwa accordy ale sedany, tzn tak technicznie ujmując to mieliśmy dwa accordy bo w głowie pojawił się pomysł sprzedaży sedana 6gen, i w między czasie zakupu coupe, ale zupelnie nie wiedzieć czemu sedan sprzedał się szybciej niż spodziewałem - tym bardziej że był po kradzieży kata. Więc zostaliśmy z jednym accordem ale szukamy coupe , te co na olx są obecnie to niestety już na zdjęciach wyglądają nie korzystnie. Więc może ktoś z Was ma coupe 6 do sprzedania lub wie kto chce sprzedać . Automat mnie nie interesuje bo mimo fajnej mocy nie ma pewności kiedy skrzynia się sypnie , więc szukam 2.0 w manualu.
Awatar użytkownika
Bartoch
Auto: Accord CM5
silnik: K24A8

Re: Witam Wszystkich!!

Post autor: Bartoch »

Cześć.

Mamy tutaj dział "Giełda", proponuje tam wrzucić post.
Powodzenia w zakupach ;)
Awatar użytkownika
Edi
Moderator
Auto: Accord 98-02
silnik: 2.0

Post autor: Edi »

Cześć
Awatar użytkownika
QuicksilveR
Administrator
Auto: Honda Accord Coupe
silnik: 3.0 V6

Post autor: QuicksilveR »

Siema!
Honda Accord Coupe 2.0 (CG4) 1998 [rozbita, sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001 [sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 1999 [była, ale się spaliła/sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001
Awatar użytkownika
fotografiks
Auto: Accord Coupe 99 CG3
silnik: 2.3

Post autor: fotografiks »

Hejja
Wysłano z Elektrim RWT CB-740

The perfect curves: 90-60-90:
90 km/h, 60 pulse, 90° drift angle
Awatar użytkownika
b0Ls
Auto: Accord 99
silnik: F20B5

Post autor: b0Ls »

siema
Mmg
Auto: Accordy
silnik: 2.2

Post autor: Mmg »

Udało się kupić COUPE, oczywiście z przypadku, z zewnątrz zaniedbana w środku tak samo i z silnikiem 3.0V6. Pracy dużo ale tylko kosmetycznych z zewnątrz schodzi klar, środek już ogarnięty w 90%. Mechanicznie poprzedni właściciel dbał o samochód(6lat w jednych rękach) i to było głównym argumentem, automat przyjemnie zmienia biegi, nie gubi się w biegach, olej regularnie w skrzyni wymieniany tylko na OEM. Z czasem możliwe że otworzę wątek o coupe. Tak więc zaczęta została przygoda z coupe VI gen. Co mnie zaskoczyło to przepaść w wielkości samochodu pomiędzy sedanem a coupe, na korzyść coupe. :mrgreen:
Awatar użytkownika
QuicksilveR
Administrator
Auto: Honda Accord Coupe
silnik: 3.0 V6

Post autor: QuicksilveR »

Mmg pisze:Udało się kupić COUPE, oczywiście z przypadku, z zewnątrz zaniedbana w środku tak samo i z silnikiem 3.0V6. Pracy dużo ale tylko kosmetycznych z zewnątrz schodzi klar, środek już ogarnięty w 90%. Mechanicznie poprzedni właściciel dbał o samochód(6lat w jednych rękach) i to było głównym argumentem, automat przyjemnie zmienia biegi, nie gubi się w biegach, olej regularnie w skrzyni wymieniany tylko na OEM. Z czasem możliwe że otworzę wątek o coupe. Tak więc zaczęta została przygoda z coupe VI gen. Co mnie zaskoczyło to przepaść w wielkości samochodu pomiędzy sedanem a coupe, na korzyść coupe. :mrgreen:
Po co czekać, najlepiej opisz auto od razu :mrgreen: Będziesz miał historię auta zapisaną, a i nowy wątek się pojawi.
Skoro jest przy niej trochę pracy, może warto to udokumentować?
Honda Accord Coupe 2.0 (CG4) 1998 [rozbita, sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001 [sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 1999 [była, ale się spaliła/sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001
mieglo
Auto: Accord 99
silnik: 3.0

Post autor: mieglo »

Cześć.
ODPOWIEDZ