Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.

Problem z klaksonem i tempomatem

Mechanika, elektryka, naprawy i inne problemy
Awatar użytkownika
Mial187
Auto: Accord Coupe
silnik: 3.0 v6

Problem z klaksonem i tempomatem

Post autor: Mial187 »

Siemano. Dziś napotkały mnie w drodze dwa problemy. Chciałem odpalić na trasie tempomat i podświetla się tylko guzik a na liczniku brak zielonej kontrolki, kiera nie reaguje :/ i druga sprawa to klakson, też zero reakcji, jak narazie sprawdzałem tylko bezpieczniki i wszystko gra.
Na chwilę obecną nie mam możliwości, ale sprawdzę klakson na krótko czy nadal działa a w miedzy czasie tej przygody miałem pasażera na gapę, być może sprawca ???
Obrazek Poradźcie coś :D
Awatar użytkownika
MuzykGrzes
Moderator
Auto: Accord Coupe CG4
silnik: F20B5

Re: Problem z klaksonem i tempomatem

Post autor: MuzykGrzes »

A nie ruszałeś ostatnio kierownicy? Wygląda na uszkodzoną taśmę lub wypiętą kostkę. A SRS nie świeci do tego?
Obrazek
Zbieraj punkty a 24 wymień na rower
Awatar użytkownika
Mial187

MuzykGrzes pisze:A nie ruszałeś ostatnio kierownicy? Wygląda na uszkodzoną taśmę lub wypiętą kostkę. A SRS nie świeci do tego?
Do tej pory nie było problemów, srs kasowałem kiedyś dwa razy i zapala się od czasu do czasu
szprotek91
Auto: Accord 98-02
silnik: 2.0 iES

Post autor: szprotek91 »

Mi nie załączało tempomatu jak miałem uszkodzony czujnik przy pedale hamulca, a dokładnie nadpalone w nim styki. Rozebrałam go, wyczyściłem i narazie wszystko hula
Awatar użytkownika
Mial187

szprotek91 pisze:Mi nie załączało tempomatu jak miałem uszkodzony czujnik przy pedale hamulca, a dokładnie nadpalone w nim styki. Rozebrałam go, wyczyściłem i narazie wszystko hula
Z ciekawości sprawdze
CiviT
Auto: Accord 99r
silnik: f23z5

Post autor: CiviT »

taśma przy kierownicy do wymiany
ODPOWIEDZ