Witam, pytanie do Was następujące:
Czy rozmiar opon 215/45/17 jest OK do naszych ACCO?
Pytam, bo bardzo dawno temu jak sprowadziłem auto z Niemiec jeździłem właśnie na takich, niestety przy dużym obciążeniu trochę tył mi obcierał. Później koła sprzedałem, a teraz jeżdżę na 205/50/17 i jest OK.
Niestety nie pamiętam jakie miałem ET,szerokość na starych i jakie mam na obecnych felgach.
Na jakim ET i szerokości felgi rozmiar opon 215/45/17 będzie smigał dobrze?
Dzięki wielkie
Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Rozmiar opon
-
- Auto: Accord 98-02
- silnik: 2.0 iES
Re: Rozmiar opon
Ja mam taki rozmiar opon na felgach 17x8j ET40 i sprężyny Eibach i nic nie obciera
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
225/40/18 i felgi 8j et50 i jest jeszcze jakieś 2cm luzu. Dalej to już sobie obliczasz na stronce http://www.willtheyfit.com/" onclick="window.open(this.href);return false; wpisując dane felgi, której szukasz i teoretycznie powinieneś dopasować
- Yogi248
- Auto: VI 99 coupe
- silnik: CG4 2.0
Ja mam 215/45/17 i ogólnie jest ok, czasami przy dużej dziurze lub obciążeniu tył obciera ale to przez wewnętrzne błotniki, które ponoć powinny być zdemontowane.
Od jakiegoś czasu myślę, żeby je zdjąć bo są zamontowane na wkręty ale z drugiej strony fajnie chronią nadkola przed syfem...
Od jakiegoś czasu myślę, żeby je zdjąć bo są zamontowane na wkręty ale z drugiej strony fajnie chronią nadkola przed syfem...
- wojkowalski59
- Auto: Accord 98
- silnik: 3,0 V6
w sedanie na tyle mam założone 215/55r17 i dopiero z kompletem ludzi na pokładzie obciera na nierównościach, ale jest to juz dośc duzy balon
Potwierdzam, że 215/45/17 przy ET40 jest OK.