Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Accord Coupe CG4
Re: Accord Coupe CG4
Halogeny zamiast doświetlania to pomysł rodem z Punto albo wieś wagena czy omegi
- Lebow
- Auto: QP VI 1999
- silnik: 2.0
28-05-2016
Jeden-zero dla Was.
Przekonaliście mnie Doświetlania nie będzie.
Co do dziennych to chyba jednak coś tam wymodzę, tym bardziej że dodatkowe halogeny są halogenami a nie typowymi przeciwmgielnymi.
Dlaczego? Choćby dlatego że w innych autach seryjne przeciwmgielne są najczęściej na soczewce gdzie dolna część soczewki jest zasłonięta i świtało świeci tylko "po ziemi" jak mijania a te moje rozpraszają światło jak drogowe.
Zakładałem halogeny teoretycznie po to aby mieć lepszą widoczność na długich.... czyli kiedy chcę to włączając halogeny będą się one zapalać razem z długimi. Wiem, mógłbym pobawić się w modzenie i założyć xenony ale są pewne "ale".
W końcu rozgryzłem zasilanie z manetki i uda mi się osiągnąć cel z drogowymi.
Zaczynam szukać modułu którym można ustawić ilość dostarczanej mocy na dzienne.
6-04-2017
Przesyłka od Jakuba.
Sądziłem że poza siatką to nic już z dodatków w bagażniku nie ma a tu proszę.
Korbka do szybra i klucz z przedłużką wreszcie będą miały swoje miejsce.
Ciekaw jestem co jeszcze Honda dodawała jako akcesoria?
Jeden-zero dla Was.
Przekonaliście mnie Doświetlania nie będzie.
Co do dziennych to chyba jednak coś tam wymodzę, tym bardziej że dodatkowe halogeny są halogenami a nie typowymi przeciwmgielnymi.
Dlaczego? Choćby dlatego że w innych autach seryjne przeciwmgielne są najczęściej na soczewce gdzie dolna część soczewki jest zasłonięta i świtało świeci tylko "po ziemi" jak mijania a te moje rozpraszają światło jak drogowe.
Zakładałem halogeny teoretycznie po to aby mieć lepszą widoczność na długich.... czyli kiedy chcę to włączając halogeny będą się one zapalać razem z długimi. Wiem, mógłbym pobawić się w modzenie i założyć xenony ale są pewne "ale".
W końcu rozgryzłem zasilanie z manetki i uda mi się osiągnąć cel z drogowymi.
Zaczynam szukać modułu którym można ustawić ilość dostarczanej mocy na dzienne.
6-04-2017
Przesyłka od Jakuba.
Sądziłem że poza siatką to nic już z dodatków w bagażniku nie ma a tu proszę.
Ciekaw jestem co jeszcze Honda dodawała jako akcesoria?
Były jeszcze np w cg3 daszki przeciw słoneczne podświetlane itp pierdoły. Bo ten schowek na narzędzia to z wersji USA, Canada.
-F23A1 CG3
-J30A1 CG2 --> http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=2253" onclick="window.open(this.href);return false;
-N22A1 CN1
-J30A1 CG2 --> http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=2253" onclick="window.open(this.href);return false;
-N22A1 CN1
a wracając do halogenów to OEM takie jak mam w moim są na soczewce właśnie
http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=3464" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio też przewinął mi się na jakiejś aukcji bagażnik dachowy do qp
-F23A1 CG3
-N22A1 CN1
-N22A1 CN1
- Edi
- Moderator
- Auto: Accord 98-02
No proszę . Podoba mi się . Przygarnęłabym
lebow pisze:Sądziłem że poza siatką to nic już z dodatków w bagażniku nie ma a tu proszę.
- Załączniki
-
- 20170406_100320.jpg (83.94 KiB) Przejrzano 5211 razy
- Lebow
Czyli żaden rarytas skoro wszyscy co mają usy mają to w standardzie.
Raczej potraktować to trzeba jako różnicę miedzy eu a us, tylko nikt tego, prz najmniej ja nie zauważyłem, nie wymienił jako jedną z różnic a tyle się tu o tym wypisywało.
Daszki podświetlane= myślałem że to norma, ja mam. Tylko po stronie pasażera.
Jak kompletowałem niedociągnięcia po poprzednich właścicielach to kupiłem od angola prawy daszek, a sprzedawca mnie ostrzegał że podświetlanie jest po drugiej stronie.....miałbym teraz oba podświetlane.
Raczej potraktować to trzeba jako różnicę miedzy eu a us, tylko nikt tego, prz najmniej ja nie zauważyłem, nie wymienił jako jedną z różnic a tyle się tu o tym wypisywało.
Daszki podświetlane= myślałem że to norma, ja mam. Tylko po stronie pasażera.
Jak kompletowałem niedociągnięcia po poprzednich właścicielach to kupiłem od angola prawy daszek, a sprzedawca mnie ostrzegał że podświetlanie jest po drugiej stronie.....miałbym teraz oba podświetlane.
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
To wychodzą manualne szybry? Czy ja poprostu czegoś nie rozumiem?lebow pisze:Korbka do szybra i klucz z przedłużką wreszcie będą miały swoje miejsce...
- Lebow
No właśnie, prawdziwi faceci nie czytają instrukcji.
To jest awaryjna korbka.
To jest awaryjna korbka.
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
Dobrze wiedzieć :d ta korbka ma jeszcze jakieś przeznaczenie czy tylko do szybra?