Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Accord coupe 2.0i ES, CG4 - lansowóz Bartocha
- rexio
- Auto: Accord Coupe 02
- silnik: J30A1
Re: Accord coupe 2.0i ES, CG4 - lansowóz Bartocha
A to jak juz jestesmy w tym temacie to w J30 korek spustowy jest na dole chlodnicy? Bo bym sobie wiosna zmienil plyn. Czyli co? Lac rozowy?
A czemu nie można zmieszać niebieskiego z różowym jak oba są na bazie glikolu? Wychodzi ładny ciemny jagodowy kolor, do acco w kolorze "śliwki" idealny
Korek jest na dole chłodnicy po tej stronie co rozrząd.
Korek jest na dole chłodnicy po tej stronie co rozrząd.
- markus
- Auto: CG2
- Kontakt:
Są dwa rodzaje glikolu, poza tym to nie jedyny składnik płynu. Istnieje po prostu ryzyko "zwarzenia". Płyny można mieszać "w dół", czyli dolać różowego do zielonego - w drugą stronę niekoniecznie.szary8 pisze:A czemu nie można zmieszać niebieskiego z różowym jak oba są na bazie glikolu? Wychodzi ładny ciemny jagodowy kolor, do acco w kolorze "śliwki" idealny
Zapraszam na http://carparts.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Mozna tez wlac cos w rodzaju plynu, ktory mozna mieszac ze wszystkimi ;D
- krisss111
- Auto: CG4 2001r
- silnik: f20B7
- Kontakt:
poza tym jak wlejesz różowy do zielone do zrobi się nieprzyjemny sraczkowaty kolor, a tego chyba nie chcemy
nieduże naprawy / wymiana hebli, zawieszenie itp
- markus
- Auto: CG2
- Kontakt:
Leżę, Kriss
Zapraszam na http://carparts.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- macioo
- Auto: CG4
- silnik: 2.2 DOHC VTEC
Kriss'u a jak tam Twoja Coupetka?
- krisss111
- Auto: CG4 2001r
- silnik: f20B7
- Kontakt:
moja? a całkiem spoko, robi się powoli cieplej, to się będę musiał zabrać za poprawienie spasowania zderzak tył, no i mam taki mały gadżet do przedniego, ale będę do niego jeszcze potrzebował jednego guziola
nieduże naprawy / wymiana hebli, zawieszenie itp
Wymieniłem tuleje wahacza górnego w swojej Hance i znów zawieszenie pracuje jak należny, bez nieprzyjemnych stuków. Poniżej kilka fotek już z założonymi tulejami na wahaczu. A dla dociekliwych, pozwoliłem sobie rozebrać jedna stara tuleje by sprawdzić jak jest zbudowana. Nie ma tam wewnątrz żadnego łożyska jak to niektórzy dumali. Bardziej to wygląda, jak na zasadzie budowy sworznia, dlatego można je przekręcać.
- wysio
- Auto: Accord Coupe 99
- silnik: V6 3l
Orientujesz się, co to są za sprężyny? Też mam takie czerwone i identycznie mi siedzi, ale nie mam żadnych informacji, co dokładnie jest...
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka