Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.

Accord CP2

Pablito
Auto: EX-L
silnik: 2.4

Re: Accord CP2

Post autor: Pablito »

acco1.jpg
Odświeżę nieco temat. Długo nie aktualizowałem ze względu, że Honda mało jeździła w ostatnim czasie (przebieg w ostatnim roku jedynie kilka tys. km). Służy obecnie jako dodatkowy samochód. Jedno się na pewno nie zmieniło: nadal kocham ten samochód! ;)

Wpadły nowe koła 20" Tomason TN4. Felgi mają 9 cali szerokości ale do wersji USA mieszczą się bez problemu.

Wpadły też lampy przednie Diamond.

Chlapacze w kolor nadwozia (przód jeszcze nie zamontowany).

Mechanicznie nic się nie zmieniło.

Plany najbliższe: przyciemka szyb.

Teraz spojrzałem na wikipedie - wersja USA klasyfikowana jest do segmentu E - i słusznie w stosunku do EU która jest sporo mniejsza.

Nadal niejasna jest kwestia mocy. Silnik u mnie: K24Z3 wg. informacji z sieci 201KM. Ktoś coś więcej wie?

Póki co mam tylko 3 zdjęcia, więcej dodam niebawem! Pozdro
Załączniki
usacco.jpg
acco2.jpg
Awatar użytkownika
Szaaryy
Auto: CG4 1999
silnik: F20B5

Post autor: Szaaryy »

Powiem szczerze, że te 20" pasują tam idealnie. Jak się na tym jeździ w porównaniu do poprzednich? Na prawdę ładna fura, jest sie za czym oglądać :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Honda Accord CG4 '99 Anglik -> Honda Accord CG4 '99
Obrazek
Awatar użytkownika
krisss111
Auto: CG4 2001r
silnik: f20B7
Kontakt:

Post autor: krisss111 »

20" pasuje pięknie, ale ..... ja bym jadał niżej ze 3 centy tył i ze 4 przód, wtedy wyglądałoby to bega kozacko.

wikipedia mówi coś takiego o silnikach:
Engines include a 2.4 Liter 4-cylinder rated at 177 bhp (132 kW) with 161 lb·ft (218 N·m) for Lx-Se sedans and 190 bhp (142 kW) with 162 lb·ft (220 N·m) for EX-Ex-l and LX-S sedans and coupes; as well as a 3.5 Liter V6 rated at 272 bhp (203 kW) and 254 lb·ft (344 N·m).

czyli moze po wersji czy to LX-SE, czy EX-L

z drugiej strony, według tej tabelki:
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_K_engine#K24Z" onclick="window.open(this.href);return false;
można wnioskować, ze w wersji USDM jest kucy 190, za to w pozostałyh ich 201. pomijając acurę, bo tam jest ich od razy 201.

ale jest też takie zetawienie i tutaj jest juz konkretniej rozpisane co i ile i gdzie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Accord_(North_America_eighth_generation" onclick="window.open(this.href);return false;)
nieduże naprawy / wymiana hebli, zawieszenie itp
Pablito

Dzięki Panowie za pochwały.

Też myślę że 20" jest w sam raz.
Była na 18" przez niedługi czas które po prostu "nikły" w tej budzie oraz na OZ Classe 19" (są do sprzedania jakby ktoś był zainteresowany https://www.olx.pl/oferta/felgi-oz-5x11 ... 9b3cc0a90e" onclick="window.open(this.href);return false;) i też był niedosyt.

Co do obniżenia - masz rację ale ze względu na ET felg (nie pamiętam dokładnie) byłyby obawy o nadkola przy nawet lekkich dobiciach - nie na nasze drogi :(
Choć i teraz jest dobrze - w porównaniu do seryjnej 17tki przestrzeń między kołem a nadkolem nie jest duża i nie kłuje już oczu ;)

Z przodu i z tyłu mam kapeć 245/40 i nie odczuwam dyskomfortu nawet na lekkich koleinach, jeździ się dobrze.

Pozdro.
Pablito

Kilka nowych fotek.
Załączniki
4.jpg
2.jpg
3.jpg
1.jpg
Awatar użytkownika
QuicksilveR
Administrator
Auto: Honda Accord Coupe
silnik: 3.0 V6

Post autor: QuicksilveR »

Przyjemnie się patrzy na takie auto. Ale felgi jednak jakby lekko wystawały ;)
Czy to tylko takie światło, czy fotel kierowcy do wyczyszczenia?
Honda Accord Coupe 2.0 (CG4) 1998 [rozbita, sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001 [sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 1999 [była, ale się spaliła/sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001
Awatar użytkownika
krisss111
Auto: CG4 2001r
silnik: f20B7
Kontakt:

Post autor: krisss111 »

felgi siedzą jedwabiście ... tylko obniżyć ją trzeba !! !!
nieduże naprawy / wymiana hebli, zawieszenie itp
Pablito

QuicksilveR pisze:Przyjemnie się patrzy na takie auto. Ale felgi jednak jakby lekko wystawały ;)
Czy to tylko takie światło, czy fotel kierowcy do wyczyszczenia?
Kwestia cienia/światła. Śmiało można powiedzieć że jest w pedentycznym stanie w środku i na zewnątrz 8-)
Awatar użytkownika
KOko
Auto: Accord 98-02
silnik: 2.0

Post autor: KOko »

Śliczna, aż szkoda taką wypucowaną szybciej gdzieś jechać, bo zaraz cały zderzak i szyba w owadach :s
Pablito

Mały up:
Polerka mechaniczna felg (miały drobne otarcia gdzieniegdzie), końcówki wydechu oraz wpadła akcesoryjna tablica rejestracyjna z tyłu aby lepiej pasowała 8-)
Zamontowałem też Oem chlapacze na przód w kolor budy.
Zastanawiam się nad klamkami w chrom - są dostępne nakładki akcesoryjne, wersje 3.5 V6 miały takie w oryginale
Załączniki
3.jpg
4.jpg
5.jpg
2.jpg
1.jpg
ODPOWIEDZ