Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
srebro z Pomorza
- MuzykGrzes
- Moderator
- Auto: Accord Coupe CG4
- silnik: F20B5
Re: srebro z Pomorza
Karkonosze to szerokie pojęcie a dokładniej? Jelenia Góra ,Karpacz ? A za to że jesteś 70 km od Wałbrzycha i nie wpadłeś na odwiedziny to już w ogóle.....
-
- Auto: Accord 99
- silnik: 3.0
Parking przy drodze na Kamieńczyk. Jakoś tak czasu nie było za dużo.MuzykGrzes pisze:Karkonosze to szerokie pojęcie a dokładniej? Jelenia Góra ,Karpacz ? A za to że jesteś 70 km od Wałbrzycha i nie wpadłeś na odwiedziny to już w ogóle.....
-
Ostatecznie kontrolka abs zgasła po wymianie pompy hamulcowej. Wpadł też czujnik cofania (jakiś chińczyk za 50zł. z taśmą elektromagnetyczną - wart jest swojej ceny i ani złotówki więcej). Zależało mi jednak na tym, gdyż codziennie miałem obawy, że wyrżnę we własną furtkę. Z powodu uporczywych stuków wymienione dolne sworznie na 555. Poprzenie ruville wytrzymały ok. 1,5 roku. Niestety stuki ustały tylko w części, pozostaje więc już tylko chyba przekładnia kierownicza. Mechanik stwierdził, że kolumny macphersona są nieruchome i nie ma w nich łożysk (?). W najbliższej przyszłości usunięcie wycia - opony (całoroczne) lub łożyska no i rozrząd. Poniżej zakupione części; czekam jeszcze na napinacz, uszczelniacze wałków i uszczelki pokryw zaworów.
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
A górne w jakim stanie?
Amor wchodzi w widełki i jest nieruchomy. Nie ma tam żadnego łożyska.
-
Nie ma luzów u góry, tam poszły 555 razem z tymi ruvillami.Krzysiek15255 pisze:A górne w jakim stanie?
- QuicksilveR
- Administrator
- Auto: Honda Accord Coupe
- silnik: 3.0 V6
W górnym mocowaniu amortyzatora masz poduszkę. Może tam się coś poluzowało? Albo sprężyna strzela?
"Bomba de agua"... dobre Miejmy nadzieję, że nie będzie to bomba i nie rozleci się
"Bomba de agua"... dobre Miejmy nadzieję, że nie będzie to bomba i nie rozleci się
Honda Accord Coupe 2.0 (CG4) 1998 [rozbita, sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001 [sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 1999 [była, ale się spaliła/sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001 [sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 1999 [była, ale się spaliła/sprzedana]
Honda Accord Coupe 3.0 V6 (CG2) 2001
W CG nie ma mcphersonów bo tu koło skręca na 2 sworzniach (górny i dolny). Przekładnia Ci stuka, stały temat, z prawej strony tulejka listwy. Mam to samo u mnie i druga przekładnia czeka od roku na montaż....czasu brak
http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=3464" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pewnie tak. Nawet mi o tym mówiłeś .escone pisze:W CG nie ma mcphersonów bo tu koło skręca na 2 sworzniach (górny i dolny). Przekładnia Ci stuka, stały temat, z prawej strony tulejka listwy. Mam to samo u mnie i druga przekładnia czeka od roku na montaż....czasu brak
Pompę GMB polecał sprzedawca z Japanmoto, polecał mechanik - mówił, że montują je do japończyków i nic się nie dzieje, więc się zdecydowałem. W rolce prowadzącej bodaj - czerwony kartonik herth-buss - siedzi rolka ntn, więc firmy której rolki idą na pierwszy montaż. Czekam na oryginalny napinacz, ale szczerze mówiąc sądzę, że ten napinacz herth-buss, proponowany przez aso, a który ogladałem w sklepie (nie miał oznaczeń jakichkolwiek), śmiało można było brać.QuicksilveR pisze:W górnym mocowaniu amortyzatora masz poduszkę. Może tam się coś poluzowało? Albo sprężyna strzela?
Dziś hanka pokazała rogi - wróciłem z zakupów, patrzę a tu spod hanki cieknie i to nie klima - zagotował się płyn chłodzący. Najpierw myślałem, że chłodnica, potem, że padła pompa wody, może czujnik wiatraka. Pomógł telefon do zaprzyjaźnionego fachmana, w trakcie rozmowy z nim zauważyłem rozłączoną wtyczkę od wiatraka chłodnicy. Tylko jakim cudem się rozłączyła, nie wiem. Rozłączyłem rozmowę, połączyłem wtyczkę, uzupełniłem płyn, przejechałem się - wszystko ok.
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
Escone Przemkowi chodzi zapewne o te gumy w górnym mocowaniu.