Teraz jest 18 sie 2019 00:32




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Tempomat nie działa 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2012 22:17
Posty: 129
Lokalizacja: H3M
Post Tempomat nie działa
Jak w temacie, tempomat nie włącza się. Bezpiecznik ok, taśma wygląda ok, co jeszcze odpowiada za działanie?


06 sie 2019 19:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2010 09:55
Posty: 1755
Zdjęcia: 1
Lokalizacja: Rdm
Post Re: Tempomat nie działa
czujniki przy pedałach sprawdź, jak to nie pomoże w SM jest cała procedura sprawdzenia całej instalacji krok po kroku. Ja tak naprawiłem swój.

_________________
HR


06 sie 2019 22:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2012 22:17
Posty: 129
Lokalizacja: H3M
Post Re: Tempomat nie działa
Dzięki sprawdzę.


06 sie 2019 23:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lut 2017 21:56
Posty: 916
Lokalizacja: Krzyżówki (kujawsko-pomorskie)
Post Re: Tempomat nie działa
Taśma wygląda ok.. najpierw to zerknij w bezpiecznikach czy wszystkie są ok.

Tempomat nie uruchamia się poniżej bodajże 40km/h jak dobrze pamiętam. I nie trzymaj nogi na sprzęgle bo też Ci się nie uruchomi przez czujnik

Czy tempomat działał Ci wcześniej?


07 sie 2019 07:29
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 wrz 2012 22:17
Posty: 129
Lokalizacja: H3M
Post Re: Tempomat nie działa
Krzysiek ja to wiem, że 40 itd bezpiecznik jest ok.


07 sie 2019 13:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 cze 2010 09:55
Posty: 1755
Zdjęcia: 1
Lokalizacja: Rdm
Post Re: Tempomat nie działa
Krzysiek15255 napisał(a):
Taśma wygląda ok.. najpierw to zerknij w bezpiecznikach czy wszystkie są ok.


scorpion3m napisał(a):
JBezpiecznik ok, taśma wygląda ok...
:roll:

_________________
HR


07 sie 2019 15:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lut 2017 21:56
Posty: 916
Lokalizacja: Krzyżówki (kujawsko-pomorskie)
Post Re: Tempomat nie działa
Jakbym miał oceniać po wyglądzie, to nic bym nie naprawił w pracy. :) w temacie o kierownicy z 7g opisane są piny które odpowiadają za tempomat.

I jeszcze na temat bezpieczników.. nie raz zdarzało się, że bezpiecznik był sprawny, a i tak nie było przejścia.


07 sie 2019 21:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 lip 2018 08:14
Posty: 118
Lokalizacja: Topólka
Post Re: Tempomat nie działa
Dokładnie zgadzam się z Krzyśkiem, bezpieczniki trzeba przemierzyć miernikiem, patrzeniem się nie sprawdzi.

A co do diagnozy to polecam przejrzeć też pod maską kostki od tempomatu może coś nie styka odpowiednio


08 sie 2019 07:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL