Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
F20B5 jakie OBD?
Re: F20B5 jakie OBD?
Widzę temat się trochę pomieszał i nie do końca jest jasny, silnik ma złącze OBD2B, osobnym tematem jest diagnostyka przez obd1 czy obd2. A kolega pyta o przejściówkę z obd1 na obd2 czyli diagnostyka
-F23A1 CG3
-J30A1 CG2 --> http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=2253" onclick="window.open(this.href);return false;
-N22A1 CN1
-J30A1 CG2 --> http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=2253" onclick="window.open(this.href);return false;
-N22A1 CN1
- Lebow
- Auto: QP VI 1999
- silnik: 2.0
Chromolić OBD.
Niech mi ktoś powie jak w naszych Hondach działa funkcja key-off timer, ma ona wpływ na szyby.
Schematy za wiele nie chcą zdradzić.
Prośbą do wszystkich co mają USy i kanadyjskie-sprawdźcie czy zaraz po wyjęciu kluczyka działają jeszcze szyby.
Niech mi ktoś powie jak w naszych Hondach działa funkcja key-off timer, ma ona wpływ na szyby.
Prośbą do wszystkich co mają USy i kanadyjskie-sprawdźcie czy zaraz po wyjęciu kluczyka działają jeszcze szyby.
- Mlody98
- Auto: Accord 98-02
- silnik: 3.0
Jesli chodzi o opuszczanie to z tego co pamietam to nie dzialaja. Nawet jak chce zostawic wlaczone radio to wystarczy zostawic kluczyk w pozycji pierwszej aleszyby nie dzialaja, trzeba wlaczyc na pozycje druga zeby uchylic szyby. Nie wiedzialem nawet ze jest taka funkcja ktora sie tak nazywa :p ona tyczy tylko tego?
Honda Accord coupe 3.0 V6 USDM ----> Nismo 350Z premium pack
- SzwedziuZGR
- Auto: IS300 SC
- silnik: 3.0R6 2JZ GE
- macioo
- Auto: CG4
- silnik: 2.2 DOHC VTEC
slepak pisze:Widzę temat się trochę pomieszał i nie do końca jest jasny, silnik ma złącze OBD2B, osobnym tematem jest diagnostyka przez obd1 czy obd2. A kolega pyta o przejściówkę z obd1 na obd2 czyli diagnostyka
Hej, może nie wyraziłem się zbyt jasno, ale diagonstyka mnie nie interesuje a Swap na silnik OBD1
- fotografiks
- Auto: Accord Coupe 99 CG3
- silnik: 2.3
Ma wpływ - i jakie to wygodne w EU tego ni ma?:>lebow pisze:Chromolić OBD.
Po zgaszeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka szyby działają do momentu, aż się otworzy drzwi. Także jeszcze jakoś krańcówki drzwi są wpięte w układ...
Wysłano z Elektrim RWT CB-740
The perfect curves: 90-60-90:
90 km/h, 60 pulse, 90° drift angle
The perfect curves: 90-60-90:
90 km/h, 60 pulse, 90° drift angle
- Mlody98
- Auto: Accord 98-02
- silnik: 3.0
Fotografiks az ide to sprawdzic:p
Edit: sprawdzilem i faktycznie, az wstyd sie przyznac ale myslalem ze takiego czegos nie mam o_O
Edit: sprawdzilem i faktycznie, az wstyd sie przyznac ale myslalem ze takiego czegos nie mam o_O
Honda Accord coupe 3.0 V6 USDM ----> Nismo 350Z premium pack
- macioo
- Auto: CG4
- silnik: 2.2 DOHC VTEC
Panowie, wracając do tematu, przy swapie potrzebuję:
przelotka:
OBD2B ----> OBD1
?
przelotka:
OBD2B ----> OBD1
?
- Lebow
- Auto: QP VI 1999
- silnik: 2.0
Dzięki fotografiks, teraz wiem wszystko.
Uzupełnię braki w okablowaniu i skończy się niepotrzebne kręcenie kluczykiem.
Co do dodatkowych funkcji to jest ich więcej,..
- jacobsen
- Auto: Accord Coupe V6
- silnik: J30A1
Uzupełnij, zrób DIY i będzie kolejny mod do ogarnięcia.lebow pisze:Dzięki fotografiks, teraz wiem wszystko.