Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Accord Coupe 2.0
- audiotone
- Auto: CG4
- silnik: F20B5
Re: Accord Coupe 2.0
Marcin a gdzie kupiłeś te maty ? jeśli to nie tajemnica ? bo ja jestem i tak w proszku z tymi moimi matami temat nie dokończony brakuje czasu itp....a u mnie w Szczotkolandii maty są horrendalnie drogie Więc szukam innych źródeł ...
- marcin
- Auto: Accord 98-02
- silnik: F20B7
Allegro. Nie jest to tania sprawa mata GMS-01 45zł za sztukę. 100x50cm
Accord Coupe 2.0 150KM/ Corrado Turbo 310KM/ C4 Coupe VTS 180KM
640KM w stajni ... szkoda, że nie w jednym aucie
ja mam wygluszone takimi oto matami
http://allegro.pl/dynamat-superlite-pro ... 98287.html" onclick="window.open(this.href);return false;
moge polecic
http://allegro.pl/dynamat-superlite-pro ... 98287.html" onclick="window.open(this.href);return false;
moge polecic
- audiotone
czyli tak jak myślałem u polszy też ceny z kosmosu, te barany wiedzą że ludzie i tak muszą kupić i kupią nawet jak są drogie i windują ceny do góry, przecież co to jest za problem wyprodukować gąbkę z klejem po jednej stronie to taka filozofia ??
- kbl100
- Auto: Accord cg4
- silnik: h22a
To nie jest zwykła gąbka ze zwykłym klejem Też nie wierzyłem we właściwości mat oraz różnice pomiędzy nimi ale kiedyś znalazłem stronke gdzie było porównanie tych droższych jak i tańszych mat. Według mnie gms jest bardzo dobrym wyborem
- marcin
No to podsumowanie. Z racji, że miałem pozdejmowane boczki i robienie roboty dwa razy faktycznie nie ma sensu to zdecydowałem się okleić jeszcze matami bitumicznymi. Ze względu na brak na miejscu markowych mat i na to, że jedne auto skarbonka mi wystarczy zdecydowałem się ostatecznie na dość budżetowe rozwiązanie - maty Bolla. Dwa dni po 5 godzin i efekt jak poniżej.
Co do mat GMS, faktycznie są dość drogie, ale materiał dość konkretny. Pianka ma wysoką gęstość, dobrze się klei (choć kiepsko docina). Są warte tej ceny.
Męcząca robota ręce pokaleczone, plecy bolą, ale myślę, że było warto
Co do mat GMS, faktycznie są dość drogie, ale materiał dość konkretny. Pianka ma wysoką gęstość, dobrze się klei (choć kiepsko docina). Są warte tej ceny.
Męcząca robota ręce pokaleczone, plecy bolą, ale myślę, że było warto
- audiotone
no no gratuluje dobrze wykonanej pracy
W drzwiach były dość duże otwory jak je podkleiłeś ? Używałeś jakiegoś twardszego materiału ? czy normalnie zakleiłeś tą samą matą?
W drzwiach były dość duże otwory jak je podkleiłeś ? Używałeś jakiegoś twardszego materiału ? czy normalnie zakleiłeś tą samą matą?
- kbl100
- Auto: Accord cg4
- silnik: h22a
Profi robota widze Cięgna od klamek można dać w peszle. Zniweluje to ich drgania ale widzę że w audio nie inwestujesz więc chyba nie ma potrzeby. Powiedz jaki jest teraz efekt akustyczny ?
dobra robota:D
jak robilem w civie to nie robilem tak dokladnie tzn otworow na sruby itd gdyz nie mialo to sensu mata ktorej uzywalem i zreszta ta ktora mam teraz dynamat nie da sie uzyc po zerwaniu, dlatego mialem dylemat czy sciemniac szyby bo trzeba by to wszystko zerwac
jak robilem w civie to nie robilem tak dokladnie tzn otworow na sruby itd gdyz nie mialo to sensu mata ktorej uzywalem i zreszta ta ktora mam teraz dynamat nie da sie uzyc po zerwaniu, dlatego mialem dylemat czy sciemniac szyby bo trzeba by to wszystko zerwac
- marcin
Fakt, że można by nawet pomyśleć nad blachą aluminiową, ale tak jak pisałem - aż tak mi nie zależało.audiotone pisze:W drzwiach były dość duże otwory jak je podkleiłeś ? Używałeś jakiegoś twardszego materiału ? czy normalnie zakleiłeś tą samą matą?
Dzięki za miłe słowa. Dokładnie - w audio nie inwestuje, bo Bose wg mnie gra OK, a i mam drugą skarbonkę, która każdego miesiąca ściąga po kilka tys. Jak się uda to wystroić już niedługo to się pochwalę efektami
Efekt naturalnie jest OK. Jak się chodzi wokół auta i się je "obpuka" to różnica jest ogromna. Teraz jest głucho.